Jump to content

2492 - 2555 wrong shutter speed and gpx icon


Uwe
 Share

Recommended Posts

1 hour ago, WilfriedB said:

Uwe, are you sure the item 20211007_181151-000.gpx really contains data in GPX format? If so, it is also strange, it shows '1/250 sek', which doesn't make any sense for GPX.

Hi Wilfried,

yes it's gpx. The second bug of the 7.0 release is: all in 7.0 imported "non Image items" get the the Shutter Speed tag 1/250 - it's a lot of time consuming work to repair it when the bug is fixed hopefully asap.

regards, Uwe

Link to comment
Share on other sites

my build is 2492.

generally: if there is no Shutter Speed Tag in the Exif metadata of an imported file Daminion assigns 1/250. Also for e.g. scanned images like TIF file. Here an example of a TIF file created by a Canon flat bed scanner and imported with version 7.0 2492. This bug didn't exist before 7.0.

regards, Uwe

20211011_182519.jpg

 

Edited by Uwe
add example Shutter Speed bug
Link to comment
Share on other sites

Update: the reason of this bug seems to be a wrong entry of the value "0.004" assigned to the shutterspeed default id "1". I don't know when this happend. All other active catalogs in my system don't have this bug. There is the default id "1" assigned to value "0".

20211011_184327.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Uwe changed the title to 2492 - gpx icon - wrong shutter speed

Hello Daria,

you got a video by Skype. This video shows: there is a JPG file (imported in 2016) shutter speed = 1/250 in the metadata and the corresponding entry in the table mediaitems of the shutter speed. The action "Read Tags from file" now with version 7.0 of this file creates a Shutter Speed entry 1/10 !!! in the database.

Regards, Uwe

Link to comment
Share on other sites

  • Uwe changed the title to 2492 - 2552 gpx icon - wrong shutter speed

Hello,

sorry, but other than described in the bux fixes of build 2552: the shutter speed is still wrong. I made a "read tags from file" of all items with Shutter Speed 1/250 (these were all items which were wrong and which were ok). I've expected to find only right items with Shutter Speed 1/250 assignd to the tag. Files without Exposure Time (PDF, scanned TIF, GPX etc) get a Shutter Speed = 1/11104. But now the Tag Shutter Speed 1/250 = 0 and a lot of wrong Shutter Speed 1/245 of items which have Exposure Time = 1/250.

Please check the screen shots.

regards, Uwe

20211015_195453.jpg20211015_195838.jpg20211015_200218.jpg

 

Edited by Uwe
add 1/11104 cases
Link to comment
Share on other sites

  • Uwe changed the title to 2492 - 2555 wrong shutter speed and gpx icon

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...